Zelfvertrouwen

Hoe vaker je oefent en jezelf in het diepe gooit, hoe meer je leert. Hoe meer je leert, hoe meer vertrouwen je krijgt in je stem en in jezelf. En hoe meer vertrouwen je hebt, hoe vrijer en ontspannender je zingt. Daarom besteed ik in én naast de lessen veel aandacht aan zelfvertrouwen.

Oefenen met optreden

Naast alles wat we in de lessen doen, organiseer ik enkele keren per jaar een huiskamerconcert. De huiskamerconcerten zijn dé plek om te proeven aan het optreden of, als je al wat ervarener bent, nieuwe dingen uit te proberen. Het publiek bestaat vaak uit familie en vrienden van de leerlingen en is dus ontzettend warm en veilig.

Daarnaast organiseren we een keer per jaar een wat groter evenement. Dit is jouw moment om te stralen, mét een band en op een (groter) podium. Natuurlijk heel spannend, -ja, zelfs voor de wat meer doorgewinterde zangers -, maar ontzettend leerzaam en bovenal heel erg leuk.

 

Oefenen met auditeren

Ga je auditie doen bij een band of een opleiding? Dan gaan we samen eerst een proefauditie doen. We maken de setting zo echt mogelijk. Ik nodig wat andere coaches en muzikanten uit, zodat je echt voor nieuw publiek staat en we bootsen een auditie helemaal na. Op deze manier weet je vast iets beter wat je kunt verwachten. Je weet hoe mensen op je kunnen reageren en je leert hoe je zelf op je eigen zenuwen reageert. Die zenuwen zijn nooit helemaal uit te schakelen. Dat is maar goed ook, want je gaat er nog beter van presteren. Het is dus belangrijk ermee te leren omgaan en ze te gebruiken.

 

Focus en aandacht

We zullen het tijdens de lessen ook vaak hebben over presence. Ben je er helemaal? Ben je gefocust? Vind je dat je gehoord mag worden en durf je je stem er helemaal te laten zijn? Veel zangers en zangeressen kennen nog niet het volledige spectrum aan mogelijkheden van hun stem, simpelweg omdat ze geleerd hebben de ze vooral ‘mooi moeten zingen’ of juist ‘dat rauwe randje’ moeten hebben. . “Wow, zit dit er óók nog in!”, is dan ook een veel gehoorde opmerking.

Uiteraard ben ik geen psycholoog en kan ik niet alle onzekerheden wegnemen, maar er durven staan en aanwezig zijn, is zeker iets wat in mijn lessen aan bod komt.

Ook werken aan jouw talent?

Benieuwd wat je nog meer uit je stem kunt halen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende adviesles. In deze les gaan we samen kijken waar je mogelijkheden en uitdagingen liggen, specifiek voor dat wat jij wil leren of waar je nog beter in wil worden. 

Geef vast aan wat je graag zou willen leren

Waar ben ik te vinden?

Ik geef de vocal coaching (of zangles 😉 ) vanuit mijn thuisstudio in Apeldoorn. Deze bevindt zich op de Sumatralaan 40. Wil je zangles en woon je in Deventer, Zutphen, Dieren, Arnhem, Ede, Wageningen, Veenendaal of Barneveld? Vanuit deze plaatsen is Apeldoorn ook erg goed te bereiken.  Zie hieronder waar in Apeldoorn de vocal coaching wordt gegeven.