Manier van werken

Talent excellent maken, daar ligt mijn passie als vocal coach. Ik werk graag met bewuste en gemotiveerde leerlingen die misschien nog niet precies weten waar ze staan, maar wel weten waar ze willen komen. En daar help ik graag bij. Wat mij betreft beschikt een goede zanger of zangeres over de volgende drie zaken:

  • Techniek --> je hebt de tools tot je beschikking om het verhaal goed en op jouw eigen manier te kunnen vertellen
  • Vertrouwen --> in jezelf, in je stem, in je eigen muzikaliteit, in het gevoel dat je zingend op je plek bent, er echt durft te staan en jezelf durft te laten horen.
  • Noodzaak --> je moet het verhaal echt willen vertellen. Zingen betekent je kwetsbaar opstellen, jezelf laten zien en (letterlijk) laten horen. Om dit te doen, moet je dus zelf ook echt die noodzaak voelen, je moet het écht willen.

 

Na mijn zwangerschap had ik vrij snel een nieuw optreden. Ik ben professioneel actrice en zangeres en was lichtelijk in paniek omdat ik aan mijn lichaam merkte dat ik een tijdje uit de running was geweest. Ik nam toen een zangles bij Tom. Er was een fijne, ontspannen sfeer en had goeie tips! Na deze zangles had ik veel meer zekerheid over het optreden!~Sanne Bosman

Vrij voelen

Zingen is, zelfs voor de meest ervaren zangers, altijd een beetje eng. Je eigen grenzen verleggen en buiten je comfort zone gaan zingen (je weet wel, daar waar ‘the magic happens’) is nog enger. Maar om te leren is het belangrijk dat je je vrij voelt. Dat je durft te experimenteren, uit de bocht te schieten en ‘op je bek te gaan’ in de les. Zodat je je grenzen kan verleggen en niet altijd de ‘veilige weg’ hoeft te kiezen als je op het het podium staat. Omdat je nu weet wat je kan.

 

Openheid en betrokkenheid

Ik geloof dat openheid en betrokkenheid bijdragen een veilige en vertrouwelijke sfeer. Daarom ben ik echt eerlijk. Als iets niet goed of gezond is, hoor je het dus. Klank is vaak een kwestie van smaak en je zult niet snel van me horen of ik iets mooi vind of niet. Maar ik zal wel heel eerlijk zijn als hetgeen wat je doet niet aansluit bij je wens of dat wat je wil leren.

Ook ben ik zeer betrokken. Ik denk met je mee over geschikt repertoire, kom een keer bij je optreden kijken en ben benieuwd hoe het met je gaat. We vormen samen een team dat het meeste uit jouw stem wil halen. Maar we zijn ook een team met de andere leerlingen. We hebben allemaal hetzelfde doel, namelijk zo veel mogelijk genieten van wat je stem te bieden heeft. Daarom organiseer ik regelmatig extra activiteiten waarin jullie ook van elkaar kunnen leren.

Ook werken aan jouw talent?

Benieuwd wat je nog meer uit je stem kunt halen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende adviesles. In deze les gaan we samen kijken waar je mogelijkheden en uitdagingen liggen, specifiek voor dat wat jij wil leren of waar je nog beter in wil worden. 

Geef vast aan wat je graag zou willen leren

Waar ben ik te vinden?

Ik geef de vocal coaching (of zangles 😉 ) vanuit mijn thuisstudio in Apeldoorn. Deze bevindt zich op de Sumatralaan 40. Wil je zangles en woon je in Deventer, Zutphen, Dieren, Arnhem, Ede, Wageningen, Veenendaal of Barneveld? Vanuit deze plaatsen is Apeldoorn ook erg goed te bereiken.  Zie hieronder waar in Apeldoorn de vocal coaching wordt gegeven.