Techniek

Het verhaal vertellen bestaat uit interpretatie, maar ook uit techniek. Je wil immers uit verschillend gereedschap kunnen kiezen om je verhaal op jouw manier te kunnen vertellen. Ik hang niet één bepaalde techniek aan, omdat ik geloof dat niet ieder mens op dezelfde manier leert. Ik ga uit van wat er is en pas mij dus aan op jouw vraag en jouw leerstijl.

Daarbij gebruik ik onder andere elementen uit de CVT (zowel de ‘oude’ als de recentelijk vernieuwde) en EVTS, maar ook uit de meer fysieke hoek, zoals logopedie. Daarom werk ik ook samen met een erkend stemtherapeut mocht dat nodig zijn.

Voor meer informatie over CVT, kijk hier.
Voor meer informatie over EVTS, kijk hier.
Voor meer informatie over Loes Selten-van den Burg, stemtherapeut, kijk hier. 

Voor verschillende onderwerpen geef ik samen met collega’s speciale masterclasses. Zoals voor Engelse uitspraak, jezelf begeleiden op een instrument of songwriting. Kijk hier voor meer informatie over de vocal masterclasses. 

Daarnaast probeer ik je een of enkele keren per jaar te laten coachen door iemand anders. Dat is een collega-coach met dezelfde visie, maar net weer een andere aanpak. Door deze ‘verandering van spijs’ leer je ook net weer wat meer en anders.

Dankzij Tom zing ik inmiddels toonhoogten in een volume waar ik vroeger alleen maar van kon dromen. Tom heeft veel geduld, er wordt vaak hard gewerkt en gelachen! Ik vind Tom een echte vakman als coach, een goede zanger, een handige pianist en vooral een prettig mens.~Jan-Maarten van Rooij

Ook werken aan jouw talent?

Benieuwd wat je nog meer uit je stem kunt halen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende adviesles. In deze les gaan we samen kijken waar je mogelijkheden en uitdagingen liggen, specifiek voor dat wat jij wil leren of waar je nog beter in wil worden. 

Geef vast aan wat je graag zou willen leren

Waar ben ik te vinden?

Ik geef de vocal coaching (of zangles ;-) ) vanuit mijn thuisstudio in Apeldoorn. Deze bevindt zich op de Sumatralaan 40. Wil je zangles en woon je in Deventer, Zutphen, Dieren, Arnhem, Ede, Wageningen, Veenendaal of Barneveld? Vanuit deze plaatsen is Apeldoorn ook erg goed te bereiken.  Zie hieronder waar in Apeldoorn de vocal coaching wordt gegeven.