Masterclasses

We behandelen tijdens de lessen allerlei facetten van het zingen. Alles wat nodig is om jouw rugzak zo goed mogelijk met bagage te vullen en je zo het vertrouwen te geven dat je er mag en kunt staan. Toch is het leerzaam en leuk om ook met andere leerlingen bepaalde aspecten onder de loep te nemen van het zingen. Doordat je samen de masterclass doet, leer je van elkaar. 

In seizoen 2016-2017 organiseer ik de volgende masterclasses:

What's that you're saying?

Hoewel er natuurlijk ontzettend veel prachtige muziek in het Nederlands is gemaakt, blijft Engels toch wel de leidende taal voor de huidige popmuziek. In deze masterclass leer je over enkele typische valkuilen van Nederlanders die in het Engels zingen. Ook kijken we naar het effect van verschillende accenten op een liedje.

Je hoeft echt geen perfect Engels te kunnen spreken om een lied goed te kunnen zingen, maar het is prettig als je accent geen stoorzender is. Voor deze masterclass werk ik samen met Marleen den Hartog, anglist en songwriter.

Maximaal 12 deelnemers.

 

Meen je wat je zingt?

Een workshop volledig gericht op interpretatie. Waarom is de ene vertolking qua emotie een kartonnen doos en komt de andere binnen als een mokerslag? Waarom is een flinke uithaal of gigantische riedel niet hetzelfde als inleving? Wat betekent een liedje voor jou? Wat doet de tekst en melodie met jou en wat wil je overbrengen aan je publiek?

Deze hele dag staat in het teken van hoe jij een liedje vertaalt. Voor deze masterclass werk ik samen met Sanne Christensen.

Maximaal 8 deelnemers.

 

Je eigen liedje

In deze masterclass, die een volle dag duurt van 10 tot 10, gaan we schrijven. Je eigen woorden, je eigen muziek, je eigen verhaal, je eigen lied. Na een klein theoretisch gedeelte over hooks en hits, gaan we zelf met gerichte oefeningen zelf aan de slag. Je maakt stukjes van liedjes, die bespreken we, en dan snel weer door.

Doordat we met korte deadlines en slimme schrijfoefeningen werken, zul je zien dat er altijd wat moois uit je (muzikale) onderbewuste komt bovendrijven. Deze masterclass geef ik samen met Marleen den Hartog, anglist en songwriter.

Maximaal 6 deelnemers.

Interesse in een vocal masterclass?

Wil je meer informatie over de masterclasses interpratie, Engels of songwriting in Apeldoorn? Vul onderstaand formulier in en ik hou je op de hoogte van de data. 

Waar ben ik te vinden?

De masterclasses interpretatie, Engels en songwriting worden gegeven in mijn thuisstudio in Apeldoorn. Dit is natuurlijk ook heel gemakkelijk te bereiken vanuit Deventer, Zutphen, Dieren, Arnhem, Ede, Wageningen, Veenendaal of Barneveld. Zie hieronder waar in Apeldoorn de lessen worden gegeven.